Bitne stvari koje treba uzeti u obzir prilikom naručivanja noževa

Ako tražite noževe, bilo za sebe ili kao poklon nekom drugom, postoji nekoliko stvari koje treba razmotriti prije nego što donesete odluku.
Noževi mogu biti prilično jedinstveni i vrijedni, tako da je važno znati u šta se točno upuštate prije nego što krenete s kupovinom jednog.
Ako razmišljate o naručivanju noža ili noževa, pogledajte ovih pet stvari koje treba razmotriti prije nego što to učinite.

Je li nož dovoljno težak?

Težina noža je važna jer daje osjećaj kvalitete i omogućuje vam da s lakoćom režete različite namirnice. Kada birate nož, svakako odaberite onaj koji je težak i dobro izbalansiran. Dobar nož trebao bi vam biti težak u ruci kako biste mogli rezati sve, od mesa do paradajza.

Ovaj nož možete naručiti i pogledat OVDJE.

Je li uravnotežen?

Ravnoteža je važan koncept u izradi noževa, ali što on zapravo znači?
Izraz “ravnoteža” odnosi se na raspodjelu težine između drške i oštrice noža.
Dobro izbalansiran nož će biti udoban i prirodan za korištenje, dok je loše izbalansiran nož teško kontrolirati. Dobro izbalansiran nož je lakši za držanje od onog koji nije izbalansiran. Idealna tačka ravnoteže (također poznata kao težište) ovisi o osobnim preferencijama, iako većina ljudi preferira svoje noževe s tačkom ravnoteže bliže dršci.

Ovaj nož možete naručiti i pogledat OVDJE.

Koliko je oštar nož?

Oštar nož je sigurniji od tupog, jer postoji veća vjerojatnost da će tupi nož skliznuti i izazvati ozlijedu. Tup rub zahtijeva veći pritisak za rezanje stvari, što može umoriti vašu ruku i zglob.
Oštar rub bez napora klizi kroz hranu, tako da možete raditi duže vrijeme bez osjećaja umora. Veća je vjerojatnost da će tupa oštrica izazvati nesreću; kvalitetna oštrica koja ostaje oštra sigurnija je za korištenje.
Najbolji noževi su oni koji mogu rezati hranu bez napora, ako su pravilno napravljeni i održavani.

Ovaj nož možete naručiti i pogledat OVDJE.

Koliko ste upoznati s različitim materijalima ručke?

Ljepota vašeg noža djelomično leži u materijalu od kojeg je izrađena njegova drška. Kada birate nešto što vam se sviđa, važno je biti realan o tome kako ćete to koristiti. Snaga nekih materijala prikladnija je za zahtjevnije zadatke, dok je lakoća drugih idealnija za delikatan rad.
Ako često koristite noževe, razmislite o nabavci materijala koji je nježniji prema vašim rukama i koži.  Nemojte odabrati nož samo zato što dobro izgleda – razmislite o tome što će vam najbolje odgovarati!
mali-nož

Ovaj nož možete naručiti i pogledat OVDJE.

Nabavite rijetke kolekcionarske i prilagođene noževe ?

Ako ste u potrazi za savršenim nožem ili čak jednim od onih rijetkih kolekcionarskih noževa, naći ćete onaj koji odgovara vašim potrebama.

Kako imati nož iz snova, pogledaje OVDJE.

Posvećeni smo pružanju kupaca noževima po narudžbi napravljenim uz najviši nivo izrade.
Kontaktirajte nas i naručite svoju narudžbu!

 

Podijelite:

Posljednji članci

Pošaljite poruku